Akusztikus Gitárzene Egyesület

Társoldalak:

HunMaqam.hu
Gitarhangtechnika.hu
Szabó Sándor

Az elmúlt 13 év mérlege

2002-ben 10 fõvel megalapítottuk a váci székhelyû Akusztikus Gitárzene Közhasznú Egyesületet, melynek célja az akusztikus gitármuzsika nemzetközi kultúrájának megismertetése, terjesztése hazánkban, nemzetközi kapcsolatok kiépítése mûvészek és már hasonló célú társaságok között. Célunk, hogy a gitárzene kultúrájának teljességét mutassuk be.

2002 és 2014 között összesen 134 akusztikus gitár koncertet rendeztünk szerte az országban. Javarészt a májusi Nemzetközi Akusztikus Gitárfesztivál koncert turnéjának keretében, részben pedig egyéb nyári és õszi fesztiválok, koncertek alkalmával.

Hazánkban eddig az alábbi 17 városban rendeztünk koncertet: Budapest, Pécs, Békéscsaba, Szolnok, Göd, Pápa, Vác, Érsekvadkert, Inárcs, Szigetszentmiklós, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Gödöllõ, Jászberény, Debrecen, Szeged, Gyõr.

Az egyesületünk külföldre is eljuttatta kulturális programjait, így 2 alkalommal Prágában és 3 alkalommal Erdélyben (Szatmárnémetiben) is bemutattuk a produkciónkat.

A 134 koncerten összesen 58 külföldi muzsikust léptettünk fel az alábbi 18 országból: Anglia, Argentína, Belgium, Dánia, Franciaország, Görögország, India, Japán, Kanada, Mexikó, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Spanyolország USA, Venezuela, Welsz.

Egyesületünk rendezésében valósul meg a hazai gitárkoncertek mintegy 60 %-a.

Eddig meghívott mûvészeink:Az egyesület elnöke, a fesztivál mûvészeti igazgatója, konferansziéja, házigazdája, gitármûvésze, és aki minden hazai és külföldi partnerrel tartja a kapcsolatot Szabó Sándor.

Munkánk és erõfeszítéseink meghozták gyümölcsüket, és már érezhetõ, hogy elindult egy amatõr akusztikus gitár mozgalom az országban, melynek eredményeként a jövõben fiatal tehetségeket tudunk bemutatni és támogatni.

Nagyon büszkék vagyunk arra, amit eddig elértünk. Külföldi vendégeink és hazai nézõk sokszor elmondták, hogy produkcióink a világ bármely színpadán megállnák a helyüket mind mûvészi színvonal, mind hangzás és látvány tekintetében. Az alábbi képek is errõl tanúskodnak:

Szolnok 2006

Millenáris 2009

Õszintén reméljük, hogy eddigi támogatóinkat és partnereinket meg tudjuk tartani és segítségükkel méltóképpen rendezhetjük és ünnepelhetjük meg 2014-ben a XIII. Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivált.

Köszönjük!


Akusztikus Gitárzene Közhasznú Egyesület
2600. Vác, Garam u. 7. 1/3.

www.acoustic-guitar.hu