Akusztikus Gitárzene Egyesület

Társoldalak:

HunMaqam.hu
Gitarhangtechnika.hu
Szabó Sándor

Tehetségkutató

Untitled Document

Akusztikus Gitárzenei tehetségkutató 2017 Esztergom, Május 13-14.

Az Akusztikus Gitárzene Egyesület 2001 óta immár a 16. Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztiválját rendezi az ország különbözõ városaiban tartott koncert körút keretében. Eddig 20 városban rendeztünk összesen 168 koncerteket, 21 országból hívtunk meg 70 neves gitárost. Ez idõ alatt felnõtt egy új generáció, aki megismerhette az akusztikus gitár kultúráját, mely annak elõtte hazánkban teljesen ismeretlen volt. Az internet elterjedésével pedig felgyorsult az akusztikus gitárzene amatõr mozgalma is. Eljött az ideje, hogy felmérjük és támogassuk azokat a tehetséges kreatív elõadókat, akik majd az elkövetkezendõ évtizedekben meghatározó személyiségei lesznek a hazai akusztikus gitárzenének. Ezért elhatároztuk, hogy rendezünk egy tehetségkutatót és a legjobbakat az Esztergom városában 2017. Május 13-14-én megrendezésre kerülõ döntõben mutatjuk be.

Jelentkezési szabályok:

1. A jelentkezés a www.acoustic-guitar.hu honlapon lévõ elektronikus nyomtatványon történik (lásd lentebb). A gitárosok 35 éves korhatárig jelentkezhetnek, két maximum 4 perc idõtartamú szólóban elõadott YouTube-ra feltöltött hang és/vagy video fájllal. A jelentkezési lapon meg kell adni a zene/video fájlok Youtube linkjeit.

2. Az egyik darabnak saját kompozíciónak kell lennie, a másiknak egy feldolgozásnak, ami azt jelenti, hogy nem hangról hangra lemásolt zenét, hanem kreatívan kidolgozott ismert zenedarabot várunk. A tehetségkutatóra kifejezetten kreatív gitárosok jelentkezését várjuk. A beküldött darabnak tükröznie kell az elõadó egyéniségét, kreativitását, technikai felkészültségét. Nincs stílus megkötés. A zsûri értékeli a zenei egyéniséget és az elõadói rátermettséget. A daraboknak akusztikus gitáron kell megszólalniuk looper és egyéb segédeszköz használata nélkül.

3. Énekes, dalszerzõ produkciókat nem fogadunk el.

4. A jelentkezéseket 2016 November 10-tõl fogadjuk. A beküldési határidõ 2017. Március 1.

5. A kiértékelés és válogatás után 10 gitáros juthat be a XVI. Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál idejére szervezett esztergomi döntõbe. A döntõbe való bejutásról a www.acoustic-guitar.hu honlapon Március 31-ig adunk tájékoztatást. A döntõ Május 13-án kora délután 14.00-17.00 óra között kerül megrendezésre. A kiválasztott gitárosoknak elõ kell adniuk egy saját darabot és egy feldolgozást szólóban nemzetközi zsûri elõtt.

Zsûritagok: Don Ross (Kanada), John Goldie (Skócia), Bob Bonastre (Franciaország), Edoardo Bignozzi (Olaszország)

6. Az elsõ két helyezett fogja megnyitni Május 14-én az este 7.00-kor kezdõdõ gálakoncertet. Ezen kívül a Stageshop Hangszerbolt felajánl az elsõ helyezettnek egy meghatározott értékhatárig kiválasztható Furch akusztikus gitárt.

Jelentkezés kitöltése

* Minden adat kitöltése kötelezõ, a jelentkezés érvényességéhez / kérjük ékezet nélkül kitölteni az ûrlapot!